Buprenorfin skidanje

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Limacro
Posts: 1
Joined: Fri Apr 02, 2021 7:10 pm

Buprenorfin skidanje

Post by Limacro »

Molim vas lijepo jel ima ko savjet kako se skinuti sa 24mg tog bupa...pokušao sam smanjiti došao sam do jedne osmice ali tijelo me razara jel postoji kakva substanca da mi pomogne jel imam i na poslu problema koncentracija nisam naspavan??
StopBup
Posts: 3423
Joined: Tue May 21, 2019 1:52 pm

Re: Buprenorfin skidanje

Post by StopBup »

Limacro wrote: Fri Apr 02, 2021 7:13 pm Molim vas lijepo jel ima ko savjet kako se skinuti sa 24mg tog bupa...pokušao sam smanjiti došao sam do jedne osmice ali tijelo me razara jel postoji kakva substanca da mi pomogne jel imam i na poslu problema koncentracija nisam naspavan??
Ja uz posao nikako nisam mogao ni da smanjim, a naročito ne da se skinem, bio sam na oko 8mg dnevno, na nos. Dao sam otkaz u firmi, pa onda nekih 3 meseca smanjivao, pa prekinuo.

Što se tiče lekova koji bi ti pomogli, vidi sa doktorom, opiši šta osećaš, šta ti se dešava, pa ćeš na osnovu toga dobiti terapiju. Glupo je ovde mi da ti govorimo, pij to, ili to... Ja lično nisam ništa pio od lekova u toku skidanja sa bupa, lekove sam pio nekih mesec dana, ali nakon relativno kratkog recidiva sa dopom.
trgup
Posts: 29
Joined: Sat Jun 04, 2016 12:06 am

Re: Buprenorfin skidanje

Post by trgup »

Ja ne kužim zašto neko uzima tri osmice dnevno. Kad god sam se skido, a skido sam se 7-8 puta, problemi kreću tek kad se dođe ispod 2mg. Spuštanje sa npr. osam na četiri je meni apsolutno ne osjetno, neznam, psiha vjerojatno
Post Reply