Buprenorfin smanjivanje doze

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
legi.exe
Posts: 3
Joined: Sun Oct 25, 2020 11:41 am

Buprenorfin smanjivanje doze

Post by legi.exe »

Pozdrav svim dragim ljudima ovde.
Moje ime je Nemanja, imam 42 godine i iz Beograda sam.
Kako je tekla moja prica ovisnika
Od 1997 do 1999 zloupotrebljavao sam povremeno heroin kao tinejdzer. Marihuana se podrazumeva, povremeno kokain, zatim bensedini, bromazepami, akinetoni, artani.
Od 1999 do 2003 svakodnevno (BUKVALNO SVAKI DAN) sam zloupotrebljavao Trodon (u početku 5 tableta dnevno da bih dogurao do jedne kutije na dan) i naravno marihuana koje sam samostalno uspeo da ostavim krajem 2003. Od tada pa do pre dve godine zloupotrebljavao sam ogromne količine alkohola,, marihuanu i speed. Dop povremeno. Bensedine ili bromazepame za spavanje.
Početkom 2018 godine počeli su mi panični napadi, psihoze, anksioznost i depresija i tada su mi dijagnostifikovane tri šifre F23, F32, F41 i od tada ostavljam uz pomoc lekara alkohol i kanabis i uzimam samo propisanu terapiju. Ponekad popijem.
Trenutna terapija su mi Seroxat, Rivotril i Onzapin kao i Xanax po potrebi.
Medjutim, sredinom 2018 godine počeo sam da zloupotrebljavam Buprenorfin, zajedno sa propisanom terapijom, prvo u manjim dozama da bih danas dosao do 8 do 12mg dnevno, nekada i više.
Imam jaku želju da smanjim i/ili potpuno ostavim buprenorfin ali mi to samostalno ne polazi za rukom. Više puta sam pokušavao da smanjim ali sam se uvek vraćao na istu dozu.
Interesuje me kakva je procedura u Drajzerovoj ako je neko imao iskustva? Kako se prijavljuje i da li bi uz njihovu pomoc mogao da smanjujem lek bez da lezim u bolnici jer ne mogu sebi da priustim da napustim posao.

Hvala unapred svima i svako dobro.
Post Reply