Buprenorfin skidanje

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Limacro
Posts: 1
Joined: Fri Apr 02, 2021 7:10 pm

Buprenorfin skidanje

Post by Limacro »

Molim vas lijepo jel ima ko savjet kako se skinuti sa 24mg tog bupa...pokušao sam smanjiti došao sam do jedne osmice ali tijelo me razara jel postoji kakva substanca da mi pomogne jel imam i na poslu problema koncentracija nisam naspavan??
User avatar
StopBup
Posts: 3576
Joined: Tue May 21, 2019 1:52 pm

Re: Buprenorfin skidanje

Post by StopBup »

Limacro wrote: Fri Apr 02, 2021 7:13 pm Molim vas lijepo jel ima ko savjet kako se skinuti sa 24mg tog bupa...pokušao sam smanjiti došao sam do jedne osmice ali tijelo me razara jel postoji kakva substanca da mi pomogne jel imam i na poslu problema koncentracija nisam naspavan??
Ja uz posao nikako nisam mogao ni da smanjim, a naročito ne da se skinem, bio sam na oko 8mg dnevno, na nos. Dao sam otkaz u firmi, pa onda nekih 3 meseca smanjivao, pa prekinuo.

Što se tiče lekova koji bi ti pomogli, vidi sa doktorom, opiši šta osećaš, šta ti se dešava, pa ćeš na osnovu toga dobiti terapiju. Glupo je ovde mi da ti govorimo, pij to, ili to... Ja lično nisam ništa pio od lekova u toku skidanja sa bupa, lekove sam pio nekih mesec dana, ali nakon relativno kratkog recidiva sa dopom.
“Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može.”
trgup
Posts: 29
Joined: Sat Jun 04, 2016 12:06 am

Re: Buprenorfin skidanje

Post by trgup »

Ja ne kužim zašto neko uzima tri osmice dnevno. Kad god sam se skido, a skido sam se 7-8 puta, problemi kreću tek kad se dođe ispod 2mg. Spuštanje sa npr. osam na četiri je meni apsolutno ne osjetno, neznam, psiha vjerojatno
akira
Posts: 1
Joined: Sat May 05, 2018 12:47 pm

Re: Buprenorfin skidanje

Post by akira »

Kao sto je naveo trgup u postu, problem moze da nastane samo kada se dodje do 2 ili 1 mg. Iz istog razloga u koliko u vasoj zemlji nema da se kupi buprenorfin od 0.4 mg I ako se aktivno proizvodi, ili can nije dostupan sublocade najjednostavnije je jedan dan preskociti I mozak ce sam kompenzovati cak I maksimalnih 32mg sa 2. Odrzati iste do 10ak dana koliko je potrebno da se buprenorfin izbaci iz organizma. I Onda ga ukinuti za uvek. Kriza od kolicine od 2mg javice se 5-7 dana I problem sa buprenorfinom je resen. Stvar je psihe najvise. Cisto da nemislite da sam sarlatan I ja sam se 4 puta skidao buprenorfinom sa horsa, oxija itd 2 puta u Betty Ford I na kraju uz detaljno istrazivanja I pomoc strucnog osoblja vec 10 godina sam cist. Tako da iz iskustva mogu reci da znam kako izgleda kada se cini da je situacija bezazizlazna ali malo citanja I veoma dobrodosla pomoc problem je lako resiv. Pitanje mentalnog stanja I verovatno ce vam neko vreme doktor prepisivati AD dok se mozdana hemija ne oporavi koliko je to moguce. Sve najbolje nada se da ce uspeti ipak je to lek ne potencijalna droga za zloupotrebu. P.S. tri puta su me vracali u zivot na Coachella festivalu, moje resenje je tada bilo da ukradem masinu za CPR lol eto koliko sam bio zastranio. Sada sam producent u Universal Musicu I zivot je vec dugo lep. Nadam se da ce se sve zavrsiti dobro za sve u problemima puno srece. ❤️✔️👍🥇
Post Reply