PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Ovdje možete pročitati važna obavještenja koja je napisao administrator u vezi korištenja foruma. Molimo Vas da izdvojite nekoliko minuta i to pročitate, prije nego što počnete pisati na forum.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
sanela
Posts: 3905
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Post by sanela »

Još jednom Vam želimo dobrodošlicu na Narkomanija.ba forum. Mi želimo da naš forum bude mjesto na kojem se posjetioci dobro osjećaju, a kako bismo to postigli odlučili smo da postavimo određena pravila. Ako pročitate pravila do kraja i pokušate razumjeti zbog čega su postavljena, vjerujemo da ćete se složiti s činjenicom da su ona neophodna. Ako budete pisali na naš forum, molimo Vas da poštujete slijedeća pravila:

1. Narkomanija.ba je projekt Udruženja za prevenciju ovisnosti i smanjenje štete – LINK i zadržavamo pravo da zabranimo pristup bilo kojoj osobi bez prethodne najave. Osim toga, na ovaj forum nisu dobrodošle osobe koje vrijeđaju nekoga po nacionalnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi i osobe koje koriste forum kako bi linkale ili promovisale druge web stranice i/ili proizvode.

2. Korisnici moraju ostaviti ispravnu e-mail adresu prilikom registracije. Kako bismo zaštitili Vašu privatnost e-mail adrese se ne mogu vidjeti u Vašem profilu, ali ih može vidjeti Administrator. Oni koji ne upišu ispravnu e-mail adresu neće se moći registrovati na forum, jer Vam nećemo moći poslati lozinku za registraciju.

3. Da bismo spriječili zloupotrebu foruma, članovima je dozvoljeno da registruju samo jedan korisnički račun. U slučaju da izgubite lozinku i ne možete je dobiti automatski, molimo Vas da kontaktirate Administratora i da mu kažete Vaše korisničko ime i on će Vam poslati novu lozinku, ali NEMOJTE kreirati novi korisnički račun. Ako ustanovimo duple korisničke račune izbrisaćemo ih bez prethodnog upozorenja.

4. Na forumu nije dopušteno postavljanje “adult material”. To znači da ne dopuštamo postavljanje linkova na takve web stranice, slike, zvukove, animacije isl.

5. Ne dozvoljavamo napade, uvrede ili flame na nečiju ličnost, religiozna uvjerenja, rasnu, nacionalnu ili seksualnu pripadnost, program liječenja ili slično. Ovo je jedno od najvažnijih pravila na forumu. Ukoliko se ne bude poštovalo, osoba koja vrijeđa biće banovana bez upozorenja.

6. Na forumu nije dopušteno poticanje na zakonom zabranjene aktivnosti. Teme i komentari koji budu imali takve sadržaje bit će uklonjeni bez prethodnog upozorenja.

7. Neka vaši komentari budu u skladu s temom. Komentari koji nisu u skladu s temom biće dozvoljeni ukoliko imaju veze s problemom o kojem se piše. Nije dopušteno pisanje o nečemu što nema nikakve veze s temom ili problemom o kojem se diskutuje. Ukoliko želite napisati nešto nevezano za navedenu temu, otvorite novu diskusiju. Ako s nekim želite dalje razgovarati o nečemu nevezano za temu pošaljite mu privatnu poruku ili e-mail. Ako Vaš komentar treba biti u drugom forumu ili u drugoj diskusiji, molimo Vas da ga tamo i upišete. Ukoliko Moderator vidi da komentar nije u skladu s temom ima pravo da ga premjesti na temu kojoj pripada ili da otvori novu temu u koju će postaviti Vaš komentar.

8. Nemojte isti komentar pisati na različite teme ili forume. Napišite jedan komentar, kao odgovor na postavljenu temu ili započnite novu temu u jednom forumu. Kada dobijete odgovor na komentar, možete pisati dalje na tu temu. Ali, ne možete otvarati više novih tema o istom problemu na više različitih mjesta.

9. Moderatori foruma su dužni da održavaju forum za koji su zaduženi. Oni su tu volonterski i zaslužuju Vaše poštovanje. S vremena na vrijeme Moderatori će mijenjati, pomjerati ili brisati komentare ili cijele teme. Moderatori su produžena ruka Administratora i trebaju se rukovoditi određenim pravilima. Stoga, moderatori imaju zadnju riječ na forumu. Ako mislite da je Moderator nešto pogrešno uradio možete privatno kontaktirti Administratora i tražiti pojašnjenje. Nije prikladno javno kritikovati Moderatora ili Administratora.

10. Korisnici ne mogu staviti Moderatora ili Administratora na “ignore listu” ili odbiti e-mail poruke koje im šalje Administrator. Ukoliko to uradite može Vam biti zabranjeno sudjelovanje na forumu.

11. Korisnici mogu postaviti avatare. Avatari moraju biti u skladu s dobrim ukusom. Njihove dimenzije mogu iznositi ne više od 125x125 piksela i ne mogu biti teži od 6 k. Narkomanija.ba zadržava pravo da izmijeni ili ukolini avatar koji nije u skladu s navedenim preporukama.

12. Reklama bilo koje vrste nije dozvoljena bez prethodnog odobrenja Narkomanija.ba. Ako imate neki proizvod ili uslugu koje želite reklamirati, molimo Vas da kontaktirate Administratora.

13. Linkovi na druge web stranice upitnog sadržaja nisu dozvoljeni i biće uklonjeni bez prethodne najave.

14. Molimo Vas da ne pišete informacije lične prirode o ljudima koje znate bez njihove dozvole. To se odnosi i na pisanje sadržaja koje dobijete putem privatne poruke ili e-mail adrese.

Želimo Vam da uživate na forumu Narkomanija.ba. Kao što ste mogli pročitati, navedena pravila su tu jednostavno da bi zaštitila učesnike foruma i omogućila lakše praćenje napisanih komentara.
karamut.stari
Posts: 51
Joined: Tue Feb 17, 2009 10:21 am

Re: PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Post by karamut.stari »

Molim Vas da u pravila korištenja foruma unesete i zabranu pisanja ćirilicom kako me je obavestila gospođa Sanela.
Takođe obavešten sam da je zabranjeno pisati i na engleskom slovenačkom i makedonskom.
Sve to nisam pročitao u pravilima kad sam se registrovao.
Samo Vas molim da se držite sopstvenih pravila jer ja ne bih tražio pomoć od grupe koja ima predrasude prema pismu ili jeziku ili na bilo koji način nipodaštava nečiju kulturu i nacionalnu pripadnost.
I još jedno obaveštenje za gospođu Sanelu jezici u Bosni i Hercegovini se zovu Bošnjački Hrvatski i Srpski.
A ne kako je ona navela u pp.
User avatar
sanela
Posts: 3905
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Post by sanela »

karamut.stari wrote: I još jedno obaveštenje za gospođu Sanelu jezici u Bosni i Hercegovini se zovu Bošnjački Hrvatski i Srpski.
Moraću Vas ispraviti... Jezici u Bosni i Hercegovini su Bosanski Hrvatski i Srpski. Narod su Bošnjaci, a jezik bosanski. Tako kaže Pravopis bosanskog jezika autora Senahida Halilovića.
direktor_Dragan
Posts: 10
Joined: Tue Nov 17, 2015 12:43 pm

Re: PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Post by direktor_Dragan »

aha ok sad mije jasno zasto nema linkova,muzike i sl. ;)
User avatar
sanela
Posts: 3905
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: PRAVILA KORIŠTENJA FORUMA

Post by sanela »

Muzike ima, ali u podforumu Opće diskusije.
Post Reply