FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Ja sam naletela negde na ovu temu, ali danima je tražim i ne mogu da nađem.
Sem toga, na nekoliko različitih mesta sam pisala o svojim fizičkim problemima, pa hajde otvorila sam temu da sve to nekako napišem na jednom mestu a sigurna sam da nisam jedina koja ima fizičke zdravstvene probleme.

Prvo, pisala sam o isedku iz leve bradavice, Sanela mi je rekla da idem makar na ultrazvuk, ja sam to prvo i učinila ali dalje nisam išla.

Da ne ponavljam sto puta, osećam bol u dojkama juče sam ukapirala kad- kad nosim ceger za kupovinu i kupim recimo 2l mleka, 1,5l soka, to je već težina neka (moram ponovo početi ranac da nosim).

Na ultrazvuku mi je Dr rekao "policistične dojke, obe" ali je dodao da je to skoro "normalno".
Nikad, inače, nisam bila od onih devojaka dok sam bila mlađa koje su govorile "Bole me grudi, treba da dobijem".

Na Google sam tražila milion puta i evo konačno malopre nađem odličan tekst- nije mi ništa izgleda.
I moja majka mi rekla malopre: "Pa i mene boli ali ja ćutim".

Evo link, ja sam ako ne oduševljena, ono barem mi je lakše!
Čak i te ciste nisu opasne i stalno kada vršim samopregled ja ih ni ne osećam.

Danas sam tj malopre ukucala da nađem na drugačiji način i uspela sam. Meni su inače dojke počele da se povećavaju posle 40-te a u novembru 2019. sam išla kod privatnika zbog iscedka iz bradavice.
S'obzirom na pandemiju ovde nijedan doktor specijalista ne radi, samo privatnici, pa sam nekako izgurala celu 2020 bez doktora, a to iz bradavice još uvek imam, svaki drugi- treći dan iscedim po malo (liči na bubuljicu).
Verovatno je neka mlečna žlezda...

Juče sam morala da držim dojke u rukama (zamislite scenu :!: Tragikomično) jer su me bolele čim ih pustim u smislu da su jako teške i "vuku" na dole.

Da ne tupim više, evo ovde odličan link:
https://www.krenizdravo.hr/zdravlje/sim ... laziti-bol
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Zašto sam se skinula sa metadona

Zaboravila sam ovo. Pošto znate kakve ja menstrualne cikluse nenormalne imam uz koje pored bolova drugi da pa četvrti obavezno ide i dijareja, a migrene prvi i 7-mi dan su mi takve da mi dođe da se ubijem, a znajući koliko su ovi u zatvoru "teški na davanju lekova", ja pred odlazak u zatvor odem u metadonski centar i tražim 3 kubika u startu, za nedelju dana tražim 5 kubika (1/2 bočice ili 150ml) i rekla sam tamo "Ja bez metadona u zatvor ne idem".

E, prvih godinu dana je bilo korisno. Em još plus "urađena" jel'... međutim sve teže sam mogla da mokrim. Puna bešika i ne mogu.
Držala sam 4 flaše vrele vode na stomaku i po jednu na oba bubrega, cimerke mi menjale flaše da uvek bude voda vrela i tek tako za jedno sat vremena mogu pišati (da izvinite na izrazu).

S'obzirom da sam završila na kateteru, morala sam se skinuti sa metadona. Eto.
6 meseci su se mučili doktori, pisala sam i o tome, nikako sa onog 1 kubika da me skinu.
Kad sam se konačno skinula, vratio se bol zajedno sa dijarejom i celu zimu u zatvoru su morali da me drže na "Loperamidu" (lek protiv dijareje) i svi su se čudili kako neko mesecima može biti zdrav (vadili mi krv, nisu našli ništa neuobičajeno).

Znači, problem sa crevima.

A migrene- e tu mi ni metadon nije pomagao. A nisu verovali
"Istripovala si se, ne može da te boli ništa preko metadona".
A-ham, malo sutra. Posle nekoliko sati bola, počne povraćanje.
Prvo su mislili da foliram (da sam gurnula prst u usta i namerno povraćala) pa su me tukli, a kad sam bila u samici videli su na kameri da stvarno povraćam e, onda su došli upaničeni svi redom: i straža i medicinska sestra čak su i doktorku doveli. Ja sam im objasnila da mi nije ništa, jednostavno takva sam, povraćam kad imam migrenu i da par "Brufena" ili "Diklofenaka duo" može to da reši, ako mi budu verovali sledeći put a ne da me tuku.
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

I još jedna stavka- Leponex

Oduvek sam govorila "Meni ne treba doktor kome je stalo, meni ne treba 'dobar čovek', meni treba neko koga boli kurac".
Tako sam konačno i naletela na takvog i tražila Leponex.

On tako deluje da noću ponekad u zavisnosti od čega, ne znam) lučim pljuvačku mnogo, baš mnogo.
Verovatno jer me komira nemam kontrolu nad pljuvačnim žlezdama.

Drugo- jednom davno rekao mi je jedan neuropsihijatar da postoji "strava lek" ali od njega može da mi krene mleko iz dojki, pa nisam htela. Ne sećam se sad, možda se radilo o Leponexu ili nešto slično.

Treće: svesna sam da Leponex deluje i sutradan (uzimam ga uveče u terapiji pred spavanje) i osećam se ceo dan pospano i noge su mi "teške", tako da ako negde moram da idem (na Biro na primer ili tako nešto, neku birokratiju i sve što je bitno i šta se mora) ja uveče samo malo Leponexa uzmem. Gricnem tabletu (stotka) tako da otprilike uzmem 20mg.

Četvrto o Leponexu: i kad ne treba da idem nigde sutradan, s vremena na vreme uzimam jako malo, mrvu ali posle nekoliko dana ponovo uzmem polovinu. Meni tabla od 10 tableta traje ceo mesec.

To o Leponexu.
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Neobjašnjive pojave

Dešava mi se da mi nateknu neke žlezde, kao zauške, koči mi se vilica i ne mogu ustvari da otvorim usta dok taj otok ne splasne.

To mi se desilo prvi put u zatvoru, oni se isprepadali, natekla mi bila samo desna strana, oni mislili sad ću da se šlogiram :lol:
Doktor rekao da je začepljenje pljuvačnih žlezda, uzrok nepoznat, lečenje nepoznato. Ćuti i čekaj da prođe.

Napolju sam otišla u hitnu pomoć i doktorka mi je rekla TO ISTO, dakle, to je to, barem znam šta mi je.
Dešava se nekad dnevno dva puta, nekad sedmice prođu i ništa...
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Bradavice po telu

Zaboravila sam ovu bedu.
Imala sam i pre na leđima te bradavice, baš sam 2005-te pisala o tome i išla sam na spaljivanje tečnim azotom na kožno odeljenje (sa uputom dr opšte prakse).

Samo da vam kažem sledeće (ako imate mooda, ja imam):
Te bradavice možda mogu u retkim slučajevima da se povuku same mazanjem "Nistatina" ili "Kanestena" ali uglavnom moraju da se odstrane mehaničkim načinom tj odseku ili da se ide na to spaljivanje.

Ja: vučem, čupam, kidam, sečem grickalicom, krv kad poteče, znači gotova je. Onda povidon jod (morate da znate da li ste alergični, ne mogu svi da koriste povidon jod za dezinfekciju, može alkohol umesto).
Fora je što "mali smradovi" (ja ih zovem još "pečurke") imaju nekakav koren, pa kad dobro uhvatiš i vučeš, čuješ "plop" kad iščupaš.
Namazati povidon jodom, za svaki slučaj "Nistatinom" i ili "Kanestenom", staviti preko gazu.
Gotovo.

OVO JE MOJ NAČIN I BUKVALNO: NE POKUŠAVAJTE OVO SAMI KOD KUĆE , ja sam iskusna. Može vam se desiti da naletite na neki viseći mladež, a to nemojte dirati, a ponekad je teško razlikovati, meni jednom bradavica rasla IZ mladeža.
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Šta je ovo, sama ja ovde?
Pa dobro, kad može Ličanin da ima "svoju temu", mogu i ja 8-)
Danas sam ustala zdrava, ništa me nije bolelo, nije mi se vrtelo u glavi, nisam bila nadrndana 😂
Nisam povraćala, nisam imala dijareju.

Odem do apoteke i kupim opet "Orosal", infuziju koja se rastvara i pije se.
Diže iz polumrtvih. E, jednom i na mene nešto da deluje! 👏
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Evo mene opet na "mojoj" temi.
I danas mi je dobro. Za sad, doduše tek je pola dana prošlo :lol:
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Što niko ne govori kako mu je fizički?
licaninsasela
Posts: 3101
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by licaninsasela »

Akkasha Come Back wrote: Thu Apr 01, 2021 8:11 pm Što niko ne govori kako mu je fizički?
fizicki? super mi je. brod mi je u cetiri mjeseca skinio 14 kila sa 79 na 65. dotuko me brod. sad sam se povratio na tu negdje da sam ok. jos par kila gore eto da budem na oko 77 78 i meni dosta na mojih 182. nikakav sport nikakav zdrav zivot ali sam zdrav. vadio lijecnicki bas za pomorce koji je malo rigorozniji i dosta toga gledaju i kod mene sve kao kod adolescenta. jebiga valjda takav organizan. a u pol zime ili ljeta uvijek sam gol i bol i apsolutn e fizicki trenutno nista ne jebe. popio antibiotike taman kad sam primio prvo cjepivo za koronu da mogu napraviti peticu desnu zub jer sam ga polomio na brodu i sad moram krunu staviti jer je korijen osto.u utorak idem to slikati i da mi uzme otisak i eto kad to naravim i skinem kamenac to je to. malo je jebe kicme iznad guzice jer mi je kicma izgorila odnosno cijela leda ali iznad guzice do trecine prema gore treci stupanj opekotina i kicma ili ti zivci nemam pojma izgorili jako i najbeali jos 90 tih godina e to me zna ujutro boliti ali cim se dignem nemam problema, a gorni dio leda di su opekotine bile drugog stupnja tu nista. niti se vidi. ma ni to dole iznad guzice se vise ne vidi. samo se vidi da je koza mlada jer su mi palili hidrogenom mrtvo tkivo dok nije doslo do zdravog mesa pa je nova koza narasla i bio u bolnici mjesec dana. zato se i smijem sopliju kad kaze da lijeci opekotine treceg stupnja doma jer je to nemoguce jer to je znaci potpuno izgorjela koza plus meso i kosti a cetvrti stupanj je kad te ono struja opizdi i cijeli pougljenis i jednostavno si ugljen i ne mozes prezivjeti. drugi stupanj je zajeban ali treci se meni kazem desio i znam koja je to isusova muka od bolova i koliko se treba paziti da se ne inficira ili ne potrgas novu k0ozu koliko je sve to osjetljivo. eto ti moje zdravlje. kazu svi doktori da se heroinski ovisnici ako dodu do sebe najbolje oporave i dodu opet u normalu kao i normalni ljudi. sad i taj hepatitis c se vidim lijeci tabletama bar kod nas i neznam nikoga da je od njega umro.kazem ja ga nemam i reko sam ti zasto ga nemam. a ovako. stvarno se odlicno osjecam fizicki sad trenutno. psihicki ne. jer me sve ubija i ubija mekad zna da netko ko je meni drag se ubija necime i spreman sam i sebe samunistiti radi toga sve dok se ta osoba ne trgne i pocne normalno ziviti. jednostavno ne mogu podnijeti da netko do koga mi je stalo se unistava i spreman sam i sebe radi toga unistiti. imam takav sklop u glavi.
Akkasha Come Back
Posts: 817
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

licaninsasela wrote: Fri Apr 02, 2021 5:38 pm
Akkasha Come Back wrote: Thu Apr 01, 2021 8:11 pm Što niko ne govori kako mu je fizički?
fizicki? super mi je. brod mi je u cetiri mjeseca skinio 14 kila sa 79 na 65. dotuko me brod. sad sam se povratio na tu negdje da sam ok. jos par kila gore eto da budem na oko 77 78 i meni dosta na mojih 182. nikakav sport nikakav zdrav zivot ali sam zdrav. vadio lijecnicki bas za pomorce koji je malo rigorozniji i dosta toga gledaju i kod mene sve kao kod adolescenta. jebiga valjda takav organizan. a u pol zime ili ljeta uvijek sam gol i bol i apsolutn e fizicki trenutno nista ne jebe. popio antibiotike taman kad sam primio prvo cjepivo za koronu da mogu napraviti peticu desnu zub jer sam ga polomio na brodu i sad moram krunu staviti jer je korijen osto.u utorak idem to slikati i da mi uzme otisak i eto kad to naravim i skinem kamenac to je to. malo je jebe kicme iznad guzice jer mi je kicma izgorila odnosno cijela leda ali iznad guzice do trecine prema gore treci stupanj opekotina i kicma ili ti zivci nemam pojma izgorili jako i najbeali jos 90 tih godina e to me zna ujutro boliti ali cim se dignem nemam problema, a gorni dio leda di su opekotine bile drugog stupnja tu nista. niti se vidi. ma ni to dole iznad guzice se vise ne vidi. samo se vidi da je koza mlada jer su mi palili hidrogenom mrtvo tkivo dok nije doslo do zdravog mesa pa je nova koza narasla i bio u bolnici mjesec dana. zato se i smijem sopliju kad kaze da lijeci opekotine treceg stupnja doma jer je to nemoguce jer to je znaci potpuno izgorjela koza plus meso i kosti a cetvrti stupanj je kad te ono struja opizdi i cijeli pougljenis i jednostavno si ugljen i ne mozes prezivjeti. drugi stupanj je zajeban ali treci se meni kazem desio i znam koja je to isusova muka od bolova i koliko se treba paziti da se ne inficira ili ne potrgas novu k0ozu koliko je sve to osjetljivo. eto ti moje zdravlje. kazu svi doktori da se heroinski ovisnici ako dodu do sebe najbolje oporave i dodu opet u normalu kao i normalni ljudi. sad i taj hepatitis c se vidim lijeci tabletama bar kod nas i neznam nikoga da je od njega umro.kazem ja ga nemam i reko sam ti zasto ga nemam. a ovako. stvarno se odlicno osjecam fizicki sad trenutno. psihicki ne. jer me sve ubija i ubija mekad zna da netko ko je meni drag se ubija necime i spreman sam i sebe samunistiti radi toga sve dok se ta osoba ne trgne i pocne normalno ziviti. jednostavno ne mogu podnijeti da netko do koga mi je stalo se unistava i spreman sam i sebe radi toga unistiti. imam takav sklop u glavi.
To mi je poznato, za kilažu, rekoh imam pomorca frenda.
Naročito kada je vrućina, jel' tako? Prvo apetit nemaš a drugo bukvalno se istopiš. On je oko 190 cm pa je spao bio na kost i kožu, izgledao je kao iz Aušvica da je izašao, zaboravila sam gde su se bili ukotvili tad, sećam se samo da mi je rekao da je +38°C temperatura vode, a vazduha i do 50. Osušio se čovek.

Opekotine su mnogo bolne. Strašno šta si preživeo. A HCV ja srećom kao da nemam, dobila ga tačno znam kad i od koga i kako, 2005-te i nikad nikakve simptome.
Post Reply