Kako se izboriti?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Deiimos
Posts: 2
Joined: Mon Mar 02, 2020 1:31 pm

Kako se izboriti?

Post by Deiimos »

Dobar dan, jutro ili veche u zavisnosti ko kad chita! Da se predstavim, ja sam Boris, srecno razveden i otac prelepog petogodishnjaka!Pretpostavljate zashto ovdde pishem i niste u krivu, ja sam ovisnik o bupu.Vec godddinu ipo uzimam i reshio sam da se skinem! Danas mi je treci dan apstinencije tako da vecini ne moram da govorim koji je to bullshit! Kichma boli ko tudja, mishici takodje, znojenje, bezvoljnost, suicidalne misli... Danas sam otishao kod lekara, dali mi inekciju bensedina i diklofenaka jer moram da chekam slobodno mesto da bi me hospitalizovali, kazu za dva, tri dana! Sad muche me dva pitanja!Drugar mi rekao da sam pogreshio jer sa F11.2 dijagnozom bice mi skoro ne moguce da nadjem posao a druga stvar drugari kako da preguram ove dane do hospitalizacije?Verujem da je dosta vas bil u ovoj situaciji i ako moze neka rech saveta,kritike,pomoci,utehe .. bilo shta! Vash uskoro nadam se str8 komshija Rizbo!
User avatar
sanela
Posts: 3915
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Kako se izboriti?

Post by sanela »

To oko problema sa zapošljavanjem je glupost, jer tvoj karton je privatni dokument i niko nema uvid osim tvog ljekara.
User avatar
ziki
Posts: 1029
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:29 am
Location: Motherland-SRB

Re: Kako se izboriti?

Post by ziki »

Deiimos wrote: Mon Mar 02, 2020 9:33 pm Dobar dan, jutro ili veche u zavisnosti ko kad chita! Da se predstavim, ja sam Boris, srecno razveden i otac prelepog petogodishnjaka!Pretpostavljate zashto ovdde pishem i niste u krivu, ja sam ovisnik o bupu.Vec godddinu ipo uzimam i reshio sam da se skinem! Danas mi je treci dan apstinencije tako da vecini ne moram da govorim koji je to bullshit! Kichma boli ko tudja, mishici takodje, znojenje, bezvoljnost, suicidalne misli... Danas sam otishao kod lekara, dali mi inekciju bensedina i diklofenaka jer moram da chekam slobodno mesto da bi me hospitalizovali, kazu za dva, tri dana! Sad muche me dva pitanja!Drugar mi rekao da sam pogreshio jer sa F11.2 dijagnozom bice mi skoro ne moguce da nadjem posao a druga stvar drugari kako da preguram ove dane do hospitalizacije?Verujem da je dosta vas bil u ovoj situaciji i ako moze neka rech saveta,kritike,pomoci,utehe .. bilo shta! Vash uskoro nadam se str8 komshija Rizbo!
sanela wrote: Thu Mar 12, 2020 7:35 pm To oko problema sa zapošljavanjem je glupost, jer tvoj karton je privatni dokument i niko nema uvid osim tvog ljekara.
Upravo tako.
Ja sam se isto zamarao time da cu imati problema sa zaposljavanjem itd, a onda sam otisao na sistematski pregled za zasnivanje radnog odnosa u jednoj firmi - koja postuje sve procedure i pravila.. i nisam imao nikakvih problema.
Dijagnoza i terapija se nalaze samo u zdravstvenom kartonu, i privatna je stvar.
Inace sistematski pregled ukljucuje pored svih ostalih pregleda, i pregled psihijatra, i psihologa koji daju procenu.
A ono sto je najvaznije je da cak i da saznaju da imas tu dijagnozu opet ne bi smeli da te diskriminisu i zbog toga da te ne zaposle, jer u zakonodavstvu pise ko moze a ko ne moze da radi, i zbog cega.
...
Post Reply